Alltid FRAKTFRITT vid order över 499:- inom Sverige    |   TRYGG HANDEL - 25 år i branschen  |  MINA SIDOR

0

Favorit-ikon

0

0 produkter / 0 kr

Till varukorgen-ikon

0

Hem / Kundtjänst / Köksprodukter bloggar / Matmamman blogg

Matmamman bloggar

Recept och matlagning för familjen

Jag heter Bitte och är en kvinna i mina bästa år. Jag bor i Högdalen söder om Stockholm tillsammans med min särbo och mina två hundar. Jag har alltid gillat att baka och laga mat eftersom det ger en sån härlig trivselkänsla. Jag blandar friskt min mammas och mormors husmansrecept med ny spännande matlagning och jag bakar både matbröd och kaffebröd med samma glädje.

Matmamman

2014-05-12 00:21

Nu är det grilltider! Även om vädret inte är det bästa (i alla fall inte här i huvudstaden) så tänds grillarna lite varstans och fantasin flödar. Det behöver inte vara så märkvärdigt, några grillade korvar och en god potatissallad räcker för att få till en riktig fest. Annat som är gott att grilla är fläskkotletter, högrev (kokkött blir underbart mört och gott om du bara förkokar högreven dagen innan du grillar, låter den kallna och sedan skär i 1½ cm tjocka skivor). Även burgare är toppen att grilla, antingen hamburgare eller veggoburgare. Jag är också vansinnigt förtjust i veggospett med lök, champinjoner, tomatklyftor, paprika... 

Under veckan som kommer blir det alltså mycket grill här på bloggen, och jag börjar med familjens favorit: 


Grillspett


Grillspett är verkligen tacksamt att laga, särskilt när man har många gäster. De tar förstås lite tid att göra, men det är ju enbart ett roligt jobb – det tycker i alla fall jag! Och man kan variera sig i det oändliga. Här är några förslag:



Champinjoner, paprikabitar, lökklyftor, körsbärstomater
Grillkorv, paprika, squashbitar, champinjoner
Bitar av fläskkarré, lökklyftor, champinjoner, ananas
Bitar av kycklingfilé, squash, körsbärstomater
Stark korv (t ex chorizo), champinjoner, paprika och bitar av kött (t ex fläskkarré)
Fläskfilé, ananas, banan

Det är faktiskt bara fantasin som sätter gränserna. Men det finns några saker man ska tänka på. Om man blandar kött och grönsaker på ett spett är det bra koka köttet lite innan så att grilltiden blir densamma för allt gott som finns på spettet. Ingen blir ju glad av brända champinjoner och halvrått kött!
Jag brukar koka hela karrébitar med lite lagerblad, salt och peppar i någon timme och sen låta svalna i spadet över natten. Därefter skär jag köttet i lagom stora bitar dagen därpå, när det är dags för grillfest.
Ett annat alternativ är att grilla grönsaksspett och spett med enbart kött för sig, så kan gästerna blanda som de vill. Eller varför inte skära grönsaker i lagom stora bitar och låta gästerna trä på spetten med önskade grönisar?
Gott är att pensla spetten med någon god marinad. De här grillmarinaderna går lätt att åstadkomma av sådant som oftast redan finns i kyl och skafferi. Pensla gärna även på vanlig grillkorv - det gör dem ännu godare!
Vitlöksmarinad
½ dl valfri matolja (gärna oliv)
generöst med pressade vitlöksklyftor – minst 4-5 stycken
Svartpeppar, gärna också lite chilipeppar eller cayenne
Salt
Blanda ingredienserna i en skål och låt marinaden stå svalt en stund. Rör om och pensla marinaden på köttet. Låt köttet stå i kyl några timmar eller över en natt före grillning.
Klassisk grillmarinad
½-1 dl matolja eller smält smör
½-1 dl vatten
2 msk kinesisk soja
2 msk tomatpuré
1 msk senap
några stänk vinäger (ca ½ matsked)
1 tsk svart- eller vitpeppar
1½ tsk paprikapulver
2-3 tsk chilipulver
1-2 tsk grillkrydda av valfri sort
1 finhackad gul lök
salt efter smak
Blanda alla ingredienserna i en stor skål. Lägg i köttet (marinaden blir lagom till ca ½ kilo kött men går förstås att dubbla om man vill grilla mer) och låt stå i kyl över en natt. Rör om då och då.
Servera gärna potatissallad till - och gör den själv, det blir godast!
Potatissallad
1 kg potatis (gärna färskpotatis – välj annars en fast sort)
1 äpple, skalat och skuret i tärningar
½ purjolök, strimlad
½ slanggurka, skalad och finskuren
1 dl smörgåsgurka
Dressing:
2 dl gräddfil
1 dl majonnäs
1-2 msk senap
salt o peppar
Koka potatisen  med skalen på och låt den kallna. Rör samman ingredienserna till dressingen i en skål. Skala och tärna den kalla potatisen, och lägg den tillsammans med äpple, gurka och purjo  i skålen med dressingen. Rör om varsamt och försiktigt och låt gärna salladen stå och dra en liten stund innan servering.

2014-04-19 11:27
Glad påsk!

Äntligen är det påsk! Jag önskar er alla en riktigt glad påsk med mycket varm gemenskap och god mat!


Currylax med broccoli

600 g laxfilé
200 g färskost
200 färsk broccoli (kan ersättas med blomkål)
2 tsk curry
1 msk rapsolja
70 g babyspenat
1 tsk salt
svartpeppar

Dressing

1 msk pressad citronsaft
2 msk rapsolja
1 tsk honung
½ tsk salt
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Dela laxen i portionsbitar, salta och peppra och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skär ett snitt i mitten på varje bit så att du får en ficka. Lägg i färskosten.
Dela broccolin i mindre bitar på längden. Strö på salt och peppar och lägg dem på plåten. Häll över lite olja och stek i mitten av ugnen 15-20 min. Blanda ingredienserna till dressingen. Lägg spenat och broccoli på ett fat och häll på dressing. Lägg blandningen på laxen och servera varm eller ljummen, som en del av en buffé eller med ris.

Skånsk kryddsill

Den skånska sillen är berömd i hela Europa, och de skånska sillrecepten är förstås något alldeles extra.  Receptet på den här underbara kryddsillen har jag fått från min svärmor som i sin tur fick den från sin skånska svärmor… Så går recept i arv i generationer – visst är det härligt!
600 g urvattnade sillfiléer (eller 2 burkar inläggningssill)
1 liter vatten
1 dl ättiksprit 12 %
1 tsk salt

Kryddblandning

2 msk salt
2 tsk kryddpeppar (krossad)
1 tsk malda kryddnejlikor
4 msk socker
1 lagerblad
Gör så här: Skölj sillfiléerna och lägg dem i ättikslagen över natten, eller ca 12 timmar. Ta upp sillen ur lagen och låt den rinna av. Varva sill och kryddblandningen i en glasburk eller rostfri skål. Låt stå kallt i minst ett dygn innan servering.

Krämig sill i dill

Denna sillinläggning är så otroligt god! Dessutom går den snabbt som ögat att laga till, eftersom man i receptet använder 5-minuterssill. 
1 burk 5-minuterssill
½ rödlök
2 dl Creme Fraiche
1 msk majonnäs
1dl finklippt dill
½ tsk ättiksprit 12 %
1 tsk strösocker
1 krm vitpeppar
Gör så här: Skölj sillen och skär filéerna i 2 cm breda bitar och skiva rödlöken tunt. Blanda Creme Fraiche med majonnäs, dill, ättiksprit, socker och vitpeppar. Vänd ner rödlök och sill och låt stå i kyl ett par timmar innan servering.
Självklart vill man ha en god dessert under påskhelgen också! Här är ett par av mina favoriter:

Febes fluffiga äggvåfflor

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERADe här makalöst goda äggvåfflorna gräddar min väninna Febe gärna. Serveras gärna med en ”rosa röra” av vispad grädde blandad med rårörd lingonsylt.
Vispa 7 ägg och 1 dl strösocker poröst i en bunke. I en annan bunke blandas 4 dl vetemjöl2 tsk bakpulver3-4 dl röd mjölk och 2-3 dl vispgrädde (6 dl sammanlagt).
Blanda alltsammans och vispa till en slät smet. Grädda och servera som dessert eller till påskens kaffe med sylt och vispad grädde eller med ”rosa röra!.

Febes läckra lingonparfait 

Som alla förstår är min vän Febe en hejare på att laga goda desserter. Den här glassen är härligt sötsyrlig med klassiska svenska smaker – och en skvätt gin ger extra lyxig touch åt och särskilt fin konsistens. Frys in den i portionsformar – och frys in några extra i exempelvis gamla väldiskade creme fraiche-askar; suveränt att ta fram någon gång när sötsuget sätter in och man vill ha något riktigt gott mitt i vardagen!
5 äggulor
5 dl vispgrädde
1 dl florsocker
2-2½ dl rårörda lingon
1-2 msk gin
Gör så här: Vispa ägg och florsocker pösigt. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i äggsmeten. Rör varsamt ner lingonen och smaka av med en liten skvätt gin. Frys några timmar eller över natten och ta fram ca 30-40 minuter före servering..Ät och njut!
lingonparfait

2014-04-13 11:15
Sherrysill och vegansill på påskens buffébord
Det är inte bara ägg som är omistligt på påskens buffébord - utan även sillen. Här är två varianter som brukar gå hem hos de flesta matgäster. Två av dem är dessutom veganska, vilket kan vara bra eftersom alltfler väljer att äta helt växtbaserat! 

Sherrysill

300 g matjessillfiléer
3 tomater
1 schalottenlök
2 msk tomatpuré
4 msk torr sherry
2 msk vinäger
1 krm strösocker
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk hackad dill
Låt matjessillen rinna av och skär den i smala bitar. Skölj tomaterna, kärna ur dem och skär dem sedan i små, fina bitar. Skala och hacka löken fint.
Rör ihop tomatpuré med sherry och vinäger. Krydda med socker, salt och vitpeppar. Rör ner tomaterna, löken och dillen och vänd sist ner sillen. Förvara kallt.

Vegansk skärgårdssill

1 aubergine
2 msk finhackad rödlök
1½ dl sojayoghurt
½ dl vegansk majonnäs
2 tsk pressad lime eller citron
2 msk tångkaviar
1 msk finhackad dill
salt och svartpeppar
Skär auberginen i ”sillstora” bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten i några minuter. Blanda sojayoghurt och majonnäs och rör ner lök, tångkaviar och dill och blanda försiktigt. Häll av vattnet från auberginebitarna och blanda ner dem. Smaka av med pressad lime, salt och svartpeppar.

Vegansk senapssill

1 aubergine 
½ dl skånsk senap
1 msk socker eller honung
3 msk rapsolja
1 msk vinäger (vit eller röd)
1 dl havregrädde
½ lök
½ dl finhackad dill
salt och svartpeppar
Skär auberginen i ”sillstora” bitar och koka på samma sätt som i föregående recept. Blanda senap, socker, olja och vinäger och vispa ner havregrädden. Häll av vattnet från auberginebitarna och blanda med senapsblandningen. Rör ner lök och dill och blanda varsamt. Smaka av med salt och svartpeppar.

2014-04-13 11:02
Påskens bästa godis
Påsken är en riktig godishelg. Och visst är det trevligt att fylla påskäggen ed lite hemlagat godis också? Gör dina egna marsipanägg och koka en god apelsinkola!

Marsipanägg

250 g marsipan
hushållsfärg, t ex gul eller flera olika
50 g mörk choklad
lite smakneutral matolja, ca en fjärdedels matsked
lite kokos eller strössel till garnering
Gör så här: Färga marsipanen med valfri hushållsfärg – några droppar blir tillräckligt. Forma små ägg av marsipanen. Smält chokladen och blanda med matoljan till en slät smet. Doppa äggen i chokladen ochsedan i valfri garnering. Lägg dem på bakplåtspapper tills chokladen stelnat. Förvara svalt.

Apelsinkola

100 g smör
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 msk vaniljsocker
det rivna skalet av 1 apelsin
Gör så här: Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt socker, sirap och grädde och koka upp. Låt koka på medelvärme tills smeten klarar kulprovet eller temperaturen är ca 125 grader – det brukar ta nånstans mellan 20 och 40 minuter. Rör om då och då.
Ta kastrullen från värmen och rör ner vaniljsocker samt det rivna skalet från citronen. Häll smeten i en bakplåtpappersklädd långpanna (ca 20×30 cm). Låt stelna något och skär eller klipp kolan i bitar.
Tips! Byt ut citronen mot lime eller citron!

2014-04-11 13:04
Det goda påskalammet
Lammstek är tradition på påsk och jag ha min välsmakande och väldoftande av vitlök och generöst med örter. Så här gör jag:

Lammstek

För 8 personer behöver du:
ca 1½ kg lammstek
2 msk olja
6-8 klyftor vitlök
salt och peppar
(ev några kvistar färsk rosmarin)
Så här gör du:
Gnid in lammsteken med olja. Strö på salt, peppar (och rosmarinkvistar om du vill ha det) och gnid in ordentligt runt om. Skala vitlöken och halvera varje klyfta. Skär små snitt i köttet och stoppa in vitlöksskivorna.
Lägg lammsteken i en ganska liten ugnsfast form – det ska nätt och jämnt få plats – och stick i en köttermometer. Laga lammsteken i nedre delen av ugnen i 175 grader till dess att termometern visar ungefär 60-70 grader, beroende på hur genomstekt du vill ha köttet – ca 1½ timme.
Ta ut steken och rulla in i aluminiumfolie. Låt den ligga en halvtimme innan du skär upp den – eller servera den kall i tunna skivor. Till varm lammstek passar en god potatisgratäng, eller klyftpotatis, och gärna rödvinssås.

Själv serverar jag den gärna med rostade rotsaker som potatis, lök, morötter och sötpotatis.Till 4 portioner passar det bra med 2-3 potatisar, 1 sötpotatis, 2 morötter och 1-2 lökar.
Sätt ugnen på 175 grader (jag tycker rotfrukterna blir bäst om man inte har alltför hög värme!). Tvätta och ansa rotsakerna – skrubba eller skala potatisen, skala sötpotatisen och löken och skrubba morötterna. Skär potatis klyftor, morötter i stavar (ca 1½-2 cm breda) och skär sötpotatisen i bitar på omkring 3-4 cm. Löken kan du antingen klyfta eller skiva ganska tjockt.
Häll generöst med neutral olja i en ugnssäker form, lägg i rotfrukterna och rör om. Salta och peppra och ställ in mitt i ugnen. Baka dem i minst 45 minuter, gärna en timme – då blir de helt genommjuka och får färg. Servera till lammet, gärna med en klick creme fraiche blandat med krossad vitlök!

2014-04-11 09:45
Easter Egg Salad

Ägg hör påsken till. Och en av de godaste äggrätter jag vet är en klassisk engelsk egg salad sandwich. En krämig ”äggröra” mellan två lättrostade brödskivor är verkligen underbart gott till påskens mackor! Om man väljer ljust eller mörkt bröd är en smaksak, men just till påsk kan det vara extra gott med ett lite grövre bröd, gärna med lite nötter och frön i! Äggsallad kan med fördel också serveras på påskbordet, som tillbehör till klassiska smörgåsbordsrätter.
Jag brukar göra så här för en sats som räcker till ett antal små läckra smörgåsar – eller för fyra, fem på ett buffébord:
Hårdkoka fyra ägg. Låt kallna, skala och mosa.
Blanda i kesella (ungefär en halv burk, alltså 125 g), en klick majonnäs (ungefär 1½ mask) och lite senap (1 dryg tsk) i en skål. Salta och peppra och tillsätt lite gott kryddgrönt, gärna smörgåskrasse men persilja blir också bra. Det smakar även finemang med en nypa curry i salladen. Klart för servering!
Äggsalladen går att förvara i plastburk i kyl i två-tre dagar.

2014-04-10 12:52
Påskägg i vackra färger

Äggen är ett måste på påskens frukostbord. Och även om vanliga vita ägg duger alldeles utmärkt ser det lite extra festligt ut med färgade ägg just till påsk. Och man behöver alls inte köpa dyra äggfärger för att få nya, snygga nyanser på dem – det går alldeles utmärkt med sådant som du redan har hemma. Lökskal, persilja, frysta bär, till och med påskfjädrar – såna man har i påskriset. 




Enkelt är det också; vira in varje ägg tillsammans med lökskal, påskfjädrar eller kryddgrönt i tjockt papper eller tyg (jag brukar riva lagom stora bitar av en gammal sliten handduk eller liknande), knyt om med ett snöre och koka alla ägg tillsammans i en stor gryta i ungefär tio minuter. Det ser så gott ut på frukostbordet!
Vill man göra det ännu enklare för sig kan man helt enkelt koka en kastrull med vita ägg i ”vanligt” vatten och en kastrull med ägg och lite lökskal i kokvattnet – det ser vackert ut när man blandar vita och ”lökfärgade” ägg!

2014-04-09 22:05
Snart är det påsk...
Nu stundar påsken, och nästa vecka går vi in i det som kallas Stilla veckan. Inte påskveckan, som många har fått för sig - den inträffar nämligen först efter påsk. Men oavsett vad man kallar det för så är påsken snart här och det är dags att förbereda för den goda maten. Påsken är ju en nästan lika stor mathelg som julen, men nästan ännu mysigare eftersom det finns mer utrymme för variationer under påsken.
Under veckan som kommer ska jag tipsa om en härlig påskbuffé, äggfärgning och en hel del godis och desserter... Vi ses!

2014-03-29 10:20
London City Toast
En god smörgås är aldrig fel. Prova den här brittiska klassikern:

London City Toast 
En klassisk smörgås som har anor från det viktorianska England. Men i hemlandet är den fortfarande lika populär som den var för ett sekel sedan och undra på det när den är så otroligt god! Det här behöver du för fyra goda mackor:
75 g mjukt smör
1 dl riven parmesan eller liknande
1 dl riven cheddar eller grevé
2 tsk grädde eller mjölk
salt och cayennepeppar
4 runda skivor formfranska
2 skivor bierskinka eller bierwurst, delade på mitten
2 skivor cheddar eller grevé, delade på mitten
cornichoner
Gör så här: Blanda smöret med den rivna osten och grädden. Rör om ordentligt och smaka av med salt och cayennepeppar.
Rosta brödskivorna lätt och fördela ostblandningen på dem. Placera en halv skinkskiva och en halv ostskiva på var sin sida på brödrundeln och sätt dem gärna lite i vinkel, så att de liknar ”vingar”. Garnera med cornichoner, gärna uppskurna på längden men inte helt genomskurna, så att du kan breda ut dem i solfjädersform. Det beror lite på hur stora cornichonerna är förstås – annars går det ju lika bra att skära dem i tunna skivor på längden bara, det brukar jag göra. Ät till en kopp gott te, eller kanske en ljus öl.

2014-03-29 10:08
Pepparrotskött är fantastisk husmanskost!

Pepparrotskött är en av de finaste maträtter som bjuds i det svenska köket. Det kan lagas på i stort sett vilket nötkött som helst och blir läckert som den finaste söndagsstek. Och även om det tar lite tid att koka köttet sköter det mesta sig självt medan du gör annat – det enda som egentligen kräver något i anspråk är potatisskalningen och såsen. Men det går snabbt det också, så om du inte har provat pepparrotskött förut så är det dags nu! Till en middag för fyra behöver du:
1 kg benfritt nötkött, t ex högrev, bog eller fransyska. Skölj köttbiten i kallt vatten och lägg den sen i en stor gryta. Häll på kallt vatten så det täcker, och koka upp. Skumma köttet och tillsätt sedan salt (1-2 tsk per liter vatten), 8-10 vitpepparkorn och kanske några krydpepparkorn. Koka sedan i 1½ till 2 timmar.
När det är en halvtimme kvar av koktiden kan du med fördel lägga neren klyftad gul lök eller en bit purjo samt en morot eller två. Ger en mycket mustig och god buljong!
Till såsen smälter du 1-2 msk smör i en liten panna. Rör ner 2-3 msk vetemjöl och späd med buljong och matlagningsgrädde (det ska bli ungefär 4-5 dl allt som allt). Låt såsen puttra på svag värme några minuter och smaka sedan av med 1-2 msk riven pepparrot. Servera med skivat kokt kött och kokt potatis, gärna med mineralvatten till.

2014-03-23 17:27
Äntligen våffeldag!

Våffeldagen är en alldeles speciell dag – och har så varit i generationer. Min mamma har berättat om när mormor tog fram våffeljärnet just denna dag – den gamla sorten som används i vedspis – och hur hela familjen njöt när de härliga dofterna av nygräddade våfflor spreds i det lantliga köket!

När jag var barn tillbringade vi ofta våffeldagen just i mammas barndomshem. Då var mormor död sedan länge, så det var mamma som tog fram det gamla våffeljärnet – men våfflorna smakade lika bra för det! Äggvåfflor var det som gällde och det är nog fortfarande det jag gillar allra mest - det ger en sån härlig barndomsnostalgi...  Själv varierar jag mig då och då och gräddar även gärna frasvåfflor eller chokladvåfflor eller... Ja, det finns hur många varianter som helst!

Fast egentligen har förstås denna dag, den 25 mars, ingenting alls med våfflor att göra – i alla fall inte från början. Själva namnet Våffeldagen är helt enkelt en förvanskning av Vårfrudagen. Och Vår Fru – det är Jungfru Maria, det. Det som firas är förstås att hon blev havande med Jesusbarnet just denna dag… Ännu mer högtidligt kallas den Marie Bebådelsedag, och ända fram till 1953 var den en röd dag i almanackan.

Numera är 25 mars en alldeles vanlig dag. Men våffeltraditionen lever vidare. Och när man tänker efter är det egentligen inte så konstigt att det fick bli just våfflor som fick symbolisera denna vårliga dag. I slutet av mars hade vintern börjat ge vika, korna mjölkade mer och hönsen började värpa igen – vad kunde då passa bättre än att ha en riktig våffeldag?
Här är mina bästa våffelrecept:
Enkla frasvåfflor
Det här är ett enkelt men väldigt gott recept på frasvåfflor. Det brukar bli ungefär 8-10 laggar goda och frasiga våfflor – perfekta till både vardags och fest!
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
2 1/2 dl kallt vatten (gärna mineralvatten!)
125 g smält smör
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ner mjölken och vispa smeten slät. Tillsätt sedan det kalla vattnet och det smälta, avsvalnade smöret. Hetta upp våffeljärnet och smöra laggen vid första gräddningen – sen behövs inget ytterligare extra fett. Servera med valfria tillbehör, t ex sylt eller bär och vispad grädde eller som läcker vickning med salta tillbehör såsom rom, gräddfil och lök.
Klassiska frasvåfflor
2½ dl kallt vatten
Knappt 3½ dl vetemjöl
1 krm salt
4 dl vispgrädde
smör till gräddning
Rör ihop vatten, mjöl och salt till en jämn smet. Vispa grädden hårt och vänd ner den i smeten. Grädda våfflorna i några minuter, tills de får fin färg. Servera antingen med sylt eller bär och vispad grädde.
Tips! En god romröra passar också bra att servera till. Du gör enkelt en genom att röra ihop 2 dl gräddfil med en liten burk rom av något slag. Klipp ner lite färsk gräslökeller rör ner ett par matskedar finhackad gul eller röd lök och servera!
Mormors äggvåfflor
100 g smör
4 dl Vetemjöl
1/2 tsk Salt
5 dl Mjölk
3 Ägg
Smält smöret och låt svalna. Blanda vetemjöl, salt och hälften av mjölken till en jämn smet. Rör sedan ner resten av mjölken, äggen samt smöret. Hetta upp våffeljärnet. Laggen kan behöva penslas med smält fett till första omgången, men sedan behöver du inte använda mer fett. Grädda våfflorna gyllenbruna och servera med grädde och sylt eller bär, glass eller Kesella vanilj.

Ostvåfflor
Har du testat ostvåfflor någon gång? Jättegott! Överraska med dessa på Våffeldagsfesten och servera dem med salta tillbehör av olika slag; servera med gräddfil, hackad lök, rom, avocado, strimlad skinka, salamiskivor… Endast fantasin sätter gränser!
100 g smör
2 dl riven ost, gärna cheddar eller annan smakrik sort!
3 dl vetemjöl (byt gärna ut 1 dl mot grahamsmjöl!)
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
3 dl kallt vatten
Smält smöret och låt svalna. Blanda i en bunke osten med mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt vattnet och vispa smeten slät. Tillsätt smöret och grädda i våffeljärn tills de blir gyllenbruna och frasiga!
Tips! Blanda i lite knaperstekt bacon i smeten och servera med en fräsch grönsallad och hackade tomater!
Vill du grädda veganvåfflor? Använd då något av recepten på frasvåfflor och byt ut alla animaliska produkter mot veganvänliga alternativ. Samma sak gör du om du vill grädda laktosfritt - byter ut mjölken och smöret mot laktosfria alternativ! Servera med vegangrädde eller laktosfri grädde!

2014-03-21 10:49
Internationella Downsdagen den 21 mars
Idag, den 21 mars, firar vi Internationella Downsdagen. Väl värt att fira, tycker jag, som har den stora lyckan att få vara gudmor till en liten pojke med den extra kärlekskromosomen. Och dagen till ära tar jag förstås på mig ett par udda strumpor, fattas bara annat!



Passar också på att baka en god kaka till kaffet.

Vit kladdkaka
Den här kakan är löjligt enkelt att göra - men himmelskt god...

Smält 75 gram smör och låt svalna lite. Rör ihop 2 ägg med 2 dl strösocker. Det ska inte vispas, utan bara röras ihop lite snabbt. Tillsätt 2½ dl vetemjöl och 1 msk vaniljsocker (eller ½ msk vaniljextrakt). Tillsätt det smälta smöret och rör samman. Häll smeten i en liten form på ca 15 cm i diameter och grädda i 200 grader i 25 minuter.
Servera kakan kall, gärna med varma bär och vispad grädde eller clotted cream till. Supergott!

2014-03-17 10:17
Idag är hela världen grön... Fira Saint Patrick's Day!

Idag, den 17 mars, är det Irlands nationaldag. Och irländare kan konsten att fira sitt nationalhelgon och sin nationaldag! St Patrick är landets skyddshelgon och den 17 mars, på hans dödsdag, firar irländare världen över sitt land och sin legendariske ”Patricius”.
Men St. Patrick är inte bara Irlands skyddshelgon, utan även Nigerias. Dessutom är han skyddshelgon för katolikerna i Boston och New York – inte undra på då att irländarna på USA:s östkust ställer till fest till hans ära! Om man sedan betänker att han också är en suverän hjälp om man vill skydda sig mot ormar, synder och svartkonst minsann – tja då är ju saken klar. Klart man ska fira St. Patrick!
Bäst gör man det förstås med en äkta irländsk lammgryta, en så kallad Irish Stew. Irländsk husmanskost när den är som bäst! Och måltidsdrycken är förstås också självklar – ingenting annat än Guinness kan komma på fråga!

Irish Stew

750 g lamm av t ex bog
1 liter vatten eller ½ l vatten och ½ l mörkt öl, t ex Porter eller Guinness
2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 lagerblad
1/2 tsk timjan eller oregano
en knippa persilja
2 skivade gula lökar
4 morötter i tunna slantar
4 potatisar i tärningar
300 g kålrot i tärningar
Skär köttet i mindre bitar och lägg i en gryta. Koka upp och skumma ordentligt, och tillsätt sedan salt, peppar, lagerblad, örtkryddor och persilja. Låt alltsammans puttra långsamt under lock ca 1 ½ timme tills köttet är riktigt mört.Tillsätt grönsaker och potatis i grytan och koka ytterligare en halvtimme. Smaka av med salt och mer peppar och servera med Guinness och ett rustikt lantbröd.
Happy Saint Patrick's Day!

2014-03-15 11:00
Härliga smaker i festlig paj
Paj är en av mina favoriträtter, med enorma variationsmöjligheter. Passar perfekt som lunch, middag eller till en härlig kvällsvickning och vilka ingredienser man än väljer brukar det alltid smaka lika gott. Prova den här underbart goda spenatpajen nästa gång!

Spenatpaj

Ett av mina favoritrecept på pajdeg är ett som jag hittade i en liten matbok för många år sen, och som där kallades bostonpaj. Så här gör man den:
3 dl vetemjöl och en liten nypa salt blandas i en matberedare. Tillsätt½ dl mjölk och 1 dl olja och kör matberedaren tills dess pajdegen blir till en klump. Sedan kan du antingen lägga den kallt en timme eller så – eller trycka ut den direkt i en pajform och ställa hela formen kallt. Vilket som blir lika bra!
En  lite magrare pajdeg får du om du blanda 2½ dl mjöl75 g smör1 dl kesella och 2 msk vatten. Den är mycket god, den också, om än inte riktigt lika frasig.
Fyllning:
400 g hackad spenat, som du först låtit rinna av ett bra tag i ett durkslag (en sil)
3 ägg
3 dl mjölk eller gräddmjölk
salt och peppar
riven ost, gärna Grevé
Förgrädda pajskalet en liten stund i 200 graders ugnsvärme. Fördela sedan spenaten i skalet, krydda med salt och peppar och strö riven ost över. Blanda ägg och mjölk till äggstanningen och häll den över hela härligheten. Grädda i 200 grader tills äggstanningen blivit fast – det brukar ta en halvtimme eller så. Servera med en fräsch sallad och ett gott bröd. 

Smaklig måltid!

2014-03-11 17:51
Pasta Puttanesca
Pasta är svensk husmanskost. Det tycker i alla fall jag, som älskat paradrätten spaghetti med köttfärssås i hela mitt liv... Men ibland är det gott med andra pastarätter så klart, och det här är en klar favorit!

Pasta Puttanesca

2 burkar hela tomater
2-3 hackade vitlöksklyftor
1 msk finhackad chili eller 1 tsk sambal oelek 
½ dl olivolja eller rapsolja
8 grovhackade sardellfiléer 
1-2 dl svarta, urkärnade oliver
2 msk kapris (kan uteslutas för den som inte gillar kaprissmaken)
2 msk hackad persilja (valfri sort!)
Gör så här:  Låt tomaterna rinna av i en sil. Skär dem i mindre bitar. Fräs vitlök och chili eller sambal i oljan i en kastrull några minuter utan att de får färg. Tillsätt tomaterna, sardellerna samt oliver och kapris och låt sjuda under lock i ca en halvtimme. Rör om då och då. Servera med nykokt pasta.

2014-03-04 09:00
Köttfärslimpa är klassisk husman!
En klassisk köttfärslimpa med potatis och gräddsås och tillbehör går alltid hem. Lättlagat är det också, för när du väl har rört ihop färsen sköter sig maten själv i ugnen i den timme det tar innan det är klart. Skalar och kokar potatis gör du under tiden, och sen är det bara att servera härligheten med en god gräddsås och goda tillbehör. Perfekt till söndagsmiddagen!

För fyra personer behöver du
500 g köttfärs (jag brukar ta hälften fläskfärs och hälften nötfärs, men det är ju smaken som avgör vilken färs man väljer)
2-3 dl mjölk eller vatten (prova mineralvatten, det är jättebra!)
4 msk skorpmjöl eller 2 kalla kokta potatisar
1-1½ tsk salt
1-2 krm vitpeppar (eller krydpeppar om du gillar det!)
1 ägg
½-1 riven gul lök
(8-10 finhackade katrinplommon)
Låt ströbrödet (eller potatisen) svälla i vätskan en stund. Blanda sedan i färsen och rör ner salt och peppar, riven lök och ägget. Om du vill kan du också blanda i 8-10 finhackade katrinplommon, det ger mycket fin smak). Forma färsen till en limpa och lägg i en ugnsfast form eller stor traktörpanna. Ugnsstek i 175-200 grader omkring en timme. Ös gärna köttfärslimpan någon gång under gräddningen.
När du ska göra gräddsåsen kokar du först ihop 2-3 dl av stekskynmed 1-2 dl grädde eller 1 dl grädde och 1 dl potatisvatten eller grönsaksspad (jag brukar ta spad från en burk konserverade ärter – det är oslagbart gott i gräddsås!). Vispa sedan ihop ett par matskedar vetemjöl med lite vatten och häll i den kokande skyn under vispning. Smaka av med soja, och eventuellt salt och peppar och servera.

Till köttfärslimpa passar det med konserverade ärter, kokta grönsaker, lingon eller gelé.

2014-02-28 16:50
Semlor, semlor, semlor...

Jag brukar  läsa den finlandssvenska tidningen Kuriren, som ges ut i Vasa och kommer ut varannan vecka. Häromveckan hade man recept på semlor, och döm om min förvåning när det i själva verket var recept på vanliga matbrödsbullar! Men det var inte så konstigt, för i Finland är en semla helt enkelt en ofylld brödbulle som äts med smör och ost. Det vi kallar semla kallar man i Finland för fastlagsbulle. Och där fyller man den faktiskt gärna  med sylt.
Allra godast är det förstås med hembakade semlor, men konditorierna och bagerierna brukar minsann inte vara så pjåkiga de heller när det handlar om att baka goda semmelbullar! Viktigast är ändå kardemummasmaken i degen, tycker jag, den får bara inte fattas!
Själv är jag allra mest förtjust i hetvägg, alltså semla serverad med varm mjölk. För hur gott det än är med semla till kaffet så är hetväggen snäppet godare!
Vill du baka egna semlor? Då hittar du riktigt bra recept här - det är min väninna Helenas recept som jag testat med delikat resultat! 
150 g Smör
3 dl Mjölk
1 dl Socker
½ tsk salt
2 tsk Kardemumma
50 g Jäst för söta degar
1 Ägg
½ tsk Hjorthornssalt
Knappt 1 l Vetemjöl 
Mandelfyllning:
Ca 200 g mandelmassa
Lite mjölk & inkråm
Ca 8 dl vispgrädde
Lite florsocker
Ugnstemp:  225 °C i ca 7 minuter
Receptet ger 16 st stora semlor
Smält smöret, rör ner mjölken och ljumma. Är degvätskan för varm brukar jag ta och blanda ner sockret och kryddorna under tiden som jag väntar. Blanda ner jästen när allt är ljummet och till sist ägget.
Arbeta ner mjölet i vätskan till en ’blank’ deg. Ha hellre för lite mjöl än för mycket. För mycket mjöl ger torra bullar och det vill ingen ha. Hjorthornsaltet skall blandas ut i lite mjöl innan det hälls ner, annars är det svårt att få det jämnt fördelat i degen. Blanda i chokladdropparna. När degen inte, eller nästan inte, klibbar om du ger den ett litet nyp med tummen och pekfingret är den färdig att jäsa till dubbel storlek. Jag går inte slaviskt efter klockan, utan ser till hur mycket degen har höjt sig. Ibland går det på 30 minuter, ibland på 40 minuter.
När degen är färdigjäst är det dags att arbeta det en gång till. Först i bunken och sedan lite extra på bakbordet så att alla luftbubblor försvinner. Dela degen i 16 delar och rulla riktigt fina bullar. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa en gång till. Nu skall bullarna bli ungefär dubbelt så stora. Sätt en klocka på 30 minuter, men följ inte slaviskt. Man kan testa lite genom att peta till en bulle försiktigt med pekfingret. En färdigjäst bulle sviktar omedelbart tillbaka. En bulle som inte är färdig ger en ’stum’ känsla.
Väl färdigjästa skall bullarna penslas noga och försiktigt med uppvispat ägg och ställas i den lägre mitten av ugnen. Tiden i ugnen är beroende på hur mycket färg man vill ha
Lägg de färdiga bullarna på galler och låt dem svalna. Klipp ut ett trekantigt lock med hjälp av en sax och lägg åt sidan. Gröp ur bullarna med en gaffel. Lägg inkråmet i en skål vid sidan om. Riv ner mandelmassan och blanda med inkråmet och lite mjölk till önskad konsistens. Fyll bullarna med mandelfyllningen.
Vispa grädden fast, utan att den blir grynig. Fyll en sprits med den grövsta tyllen du kan hitta. Jag använder mig av en kaksprits (stjärna) som spritsar grädden med grovlek om ca 3 cm. Det ger den lite proffsigt tjocka spritskransen. Till sist läggs locket på. Tryck försiktigt till det så att grädden pöser ut lite grann och pudra över florsocker.
Servera med eller utan hetvägg (het mjölk)

2014-02-20 12:22
Snart är det vår...
... Även om vintern kom tillbaka idag, i alla fall tillfälligt. Vaknade i morse och såg ut över ett vackert vitt landskap för första gången på många veckor. Underbart, tycker jag - ska firas med en rejäl bukett tulpaner...


2014-02-20 12:20
Baka goda kladdkakemuffins till helgen!
Ibland blir man verkligen så himla sugen på något sött till kaffet. Varför inte baka en plåt kladdkakemuffins till helgens fikastunder? De här är superenkla att göra, får härligt krämig konsistens och är dessutom helt mjölkfria!

Kladdkakemuffins, ca 12 st

Värm ugnen till 200 grader och ställ fram muffinsformar på en plåt. Rör samman 2 ägg med 3 dl strösocker. Rör ner 1½ dl vetemjöl, ½ tsk salt, 4 msk kakao och 2 msk vaniljsocker. Sist i med 1 dl smakneutral matolja. Fördela smeten i muffinsformarna och grädda i ca 15 minuter i mitten av ugnen. Låt kallna.

Tips! Du kan med fördel byta ut strösockret mot råsocker - det ger en härligt fyllig smak!

2014-02-12 14:52
Hamburgare är gott - och kan till och med bli nyttigt!
Hamburgare är gott, och brukar vara omtyckt av alla. Men man måste ju inte alltid servera hamburgare med pommes och feta dressingar. Det går alldeles utmärkt att göra hamburgare på Jamie Olivers vis också, och skapa en både god och nyttig middag för stora som små.

Burgare på Jamie Olivers vis

Blanda 400 g nötfärs av god kvalitet med 1 msk grovkornig senapoch en skvätt öl, samt salt och svartpeppar. Blanda färsen med rena händer, och dela den sen i fyra delar. Forma rejäla burgare, runda och ”knubbiga” i formen och stek dem på ganska stark värme några minuter på varje sida. De ska få ordentligt med färg.
Dressingen gör du enkelt under tiden. Bara att blanda fettfri yoghurt(eller annan ”lätt” mejeriprodukt) med worcestershiresås och du har en helt suverän dressing som både är god och nyttig.
Servera burgarna på grova hamburgerbröd, gärna sprödvärmda i ugnen. Täck det undre brödet med en tjock skiva tomat, gärna bifftomat, salta lite och lägg på burgaren. På med valfria tillbehör (saltgurka, picklesgrönsaker, ketchup,senap eller vad du vill…) och häll lite dressing på locket innan du lägger på det och trycker till. Det är ingen dum idé att fästa locket med en tandpetare  för den här burgaren blir riktigt hög och kan vara svår att äta annars.
Till burgaren serverar Jamie Oliver en krispig och fräsch sallad som du gör i matberedaren på nolltid. Riv en fjärdedel av ett vitkålshuvud, 2 morötter och en rödlök samt 1 päron i matberedaren, blanda med en skvätt olivolja och lite vinäger och servera. Supergott!

2014-02-07 17:13
Fyll frysen och spara både pengar och tid!
Så här års, när det känns långt mellan både julljus och vårsol, passar det fint att laga mat och fylla frysen. Ta en lördag eller söndag – eller en hel helg – till matlagning och bakning och fyll frysen för snabba och goda middagar under veckorna som kommer. Det kanske verkar lite jobbigt, men det är väl värt besväret – det är ju så himla skönt att kunna ta fram en snabblunch eller en färdig middag när man kommer hem från jobbet – bara att tina upp och servera! Och så är det ju så gott med hemlagat dessutom! Laga en het gulasch eller baka härliga portionspajer och fyll frysen.

Värmande gulasch

3 potatisar
3 paprikor (blanda färger som du vill eller välj den sort som är billigast!)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
½ dl tomatpuré
1 tsk kummin
2-3 msk paprikapulver (milt eller starkt beroende på vad du föredrar)
1 liter grönsaksbuljong
Salt och ev peppar
Till servering:
Matyoghurt eller Creme Fraiche och rikligt med hackad persilja
Gör så här: Dela löken i klyftor och pressa vitlöken och fräs tillsammans i lite olja i en stor gryta. Skala potatisen och skär den i bitar på ca 1½ cm och lägg den i pannan med löken. Skär paprikan i lika stora bitar och fräs tillsammans med lök och potatis.
Pudra över paprikapulvret och rör ner tomatpuré och kummin. Häll över buljongen och låt gulaschen koka under lock på ganska svag värme tills potatisen är helt genomkokt. Smaka av med salt och eventuellt peppar.
Portionspajer (6-8 st)
Gör en pajdeg på 6 dl vetemjöl225 g smör och 4 msk kallt vatten. Blanda mjöl och smör i en en matberedare och hacka ihop till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en degboll. (Eller blanda ingredienserna i en skål om du inte har matberedare). Låt degen vila kallt i kylen i en halvtimme. Värm under tiden ugnen till 225 grader.
Tryck ut degen i formen/formarna du valt. Nagga och förgrädda 10 minuter i ugnen.
Äggstanningen vispar du ihop av 6 ägg, 5-6 dl mjölk eller gräddmjölk samt 1 tsk salt och lite svartpeppar.
Fördela i pajskalen 2-3 hg rökt skinkaavrunnen ananas i bitar från 2 små burkar eller en stor samt 4-5 dl riven ost av valfri sort (gärna lagrad!). Häll på äggstanningen och grädda pajen/pajerna i ca 30-40 minuter eller tills äggstanningen stannat och fått vacker färg. Härligt att plocka fram ur frysen; bara att tina och servera med en fräsch sallad!

2014-02-07 17:07
Baka himmelsk tårta till Alla Hjärtans Dag

Alla Hjärtans Dag närmar sig och även om jag inte alls brukar köpa kort eller presenter, så tycker jag ändå det är trevligt med en liten högtidsdag mitt i veckan, särskilt så här mitt i februari då vintern fortfarande håller oss i sitt grepp. En bukett tulpaner och lite kaffe med en enkel, men god tårta med inspiration från USA passar perfekt!

Alla Hjärtanstårta

Tårtbottnar
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 knapp dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
ev 1 tsk vaniljsocker
Frosting:
200 g färskost av philadelphiatyp
3-4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1-2 msk röd sylt, t ex jordgubb eller hallon
ev lite röd karamellfärg
Fyllning:
Jordgubbs- eller hallonsylt samt lite av frostingen
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker poröst. Blanda mjöl med potatismjöl och bakpulver och ev vaniljsocker och rör ner detta i smeten. Häll i smord och bröad form – gärna en hjärtformad – och grädda i nedersta delen av ugnen 35-40 minuter.
Låt kakan kallna helg och dela den i två bottnar. Dränk gärna in bottnarna med ett par matskedar jordgubbssaft om du har hemma – det blir saftigt och gott.
Vispa ihop alla ingredienserna till frostingen och tillsätt ev lite röd karamellfärg för en vackert rosa färg. Bred sylt och lite frosting mellan bottnarna och lägg ihop. Täck tårtan med resten av frostingen och garnera med röda geléhjärtan. Pudra florsocker över. Klart!

2014-02-07 17:03
Matbröd i långpanna är lättbakat och gott
Jag gillar att baka matbröd i långpanna. Det sparar både tid och kraft och smakar dessutom minst lika gott som limpor eller formbröd. 

Grundreceptet till mitt långpannebröd innehåller 25-50 g jäst (den mindre mängden kräver något längre jästid men ger å andra sidan ett ännu mer aromatiskt bröd), 5 dl degvätska50 g matfett (eller ½ dl matolja) ½-1 msk salt12-13 dl mjöl och 1-2 msk honung, farin, socker eller sirap. Sen kan man variera nästan hur mycket som helst. Själv gillar jag att blanda olika mjölsorter, så jag gör gärna sånt här bröd när jag har många olika mjölsorter hemma. Som just nu; i mitt skafferi samsas grovt rågmjöl med dinkel, grahamsmjöl, vetemjöl och lite rågsikt – perfekt att blanda till ett härligt bröd. 

Ett gott mjölkfritt bröd får du om du använder jag en växtbaserad degvätska, till exempel havredryck, mandelmjölk eller rismjölk. I med ½ dl rapsolja och ljumma till fingervarmt. Smula 25 g jäst i en degbunke, i med vätskan och rör om tills jästen löser sig. Tillsätt 2 msk honung, ½ msk salt, 5 dl vetemjöl, 5 dl grahamsmjöl och 2 dl rågsikt samt ett par nävar skalade pumpafrön eller andra frön. Man kan också tänka sig hackade nötter, lite russin, rårivet äpple eller vad man nu gillar för något.

Arbeta degen smidig, låt den jäsa till dubbel storlek under bakduk – det tar en dryg timme på grund av den mindre jästmängden. I med bakplåtspapper i en långpanna, och sen i med degen – bara att välta i och platta ut. Skåra brödkakan i lagom stora bitar och strö lite mjöl över och låt jäsa på plåten medan ugnen blir varm (225 grader).
Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter, och låt svalna under bakduk. Underbart gott varmt med smör som smälter lite, och kanske ett par ostskivor – varm choklad till är inte fel nu när hösten börjar göra sig påmind… Sen är det ju alltid härligt att ha lite hembakat matbröd i frysen att ta fram till frukosten!

2014-02-07 16:57

Ibland blir jag så otroligt trött på allt slit och släng i dagens samhälle. Vi kastar så enormt mycket mat att det är ren skam – inte sjutton var det så förr i tiden. Då fick man lov att ta vara på allt man hade, man hade helt enkelt inte råd att kasta något, inte ens trasiga kakor. I mormors gamla kakbok hittade jag idag ett recept på jättegoda ”biskvier” bakade på trasiga kakor och kex! Visst är det fantastiskt att vara så sparsam och noggrann med att ta vara på allt som blivit över!

Mormors ”trasiga” biskvier

Stöt trasiga kakor och kex, eller hårdnat vetebröd, i mortel – eller krossa dem i matberedare. Vispa äggvitor till hårt skum – 1 äggvita per 100 g kakor ungefär. Blanda äggvita och kaksmulor försiktigt och klicka på plåt. Grädda på 175-200 grader mitt i ugnen tills kakorna fått fin färg och låt svalna. Om du vill kan du doppa kakorna i smält blockchoklad när de kallnat.

2014-01-23 12:17
Stuvade ärter - en vardagsdelikatess!
Få maträtter gör mig lika lyrisk som stuvade ärter med korv. Det är enkelt, billigt, rustikt och lättlagat – inget märkvärdigt alls – men i det opretentiösa och enkla finns också det goda. Kanske är det just därför denna rätt väcker så många härliga minnen hos mig. Barndomens hemtrevliga kök, med mammas goda mat och lågmält och avslappnat småprat kring köksbordet. Långt från dagens upphaussade matstress och alla pockande krav på flashiga och komplicerade maträtter.

Till fyra personer behöver du:
2 burkar ärter (eller 2 burkar ärter & morötter)
2-3 dl mjölk
2 dl spad från burkarna
2 msk smör 
2½-3 msk vetemjöl
Salt och en liten nypa  socker (ev vitpeppar)
Smält smöret i en kastrull och tillsätt vetemjölet. Rör om ordentligt så att mjölblandningen inte blir bränd. Tillsätt så ärtspad och mjöl, lite i sänder. Rör hela tiden och se till blandningen får ett litet uppkok mellan varven, så att stuvningen blir riktigt slät och fin. Krydda med salt och en liten aning socker. Jag brukar sällan  ta peppar i, men det är klart du kan göra om du vill, det är en smaksak. Tillsätt ärterna och håll stuvningen varm medan du steker lite korv av valfri sort till. Av tradition äter vi frukostkorv till denna rätt, men det är ju precis lika gott med falukorv eller varför inte bräckt skinka!
Servera med mjölk, mineralvatten eller lättöl och gärna också knäckebröd och smör.

Alltid snabb leverans och FRAKTFRITT inom Sverige

Den perfekta presenten

Är du osäker på vad du ska ge bort i present? Ett presentkort från Köksprodukter är alltid en uppskattad gåva!

» Beställ ditt presentkort redan NU

Betala enkelt och säkert hos oss, välj kort eller faktura

CERTIFIERAD E-HANDEL

KONTAKT / INFORMATION

TPB Presenten AB
Norra Oskarsgatan14, 582 73 Linköping
Org.nr. 556423-2634

» kundtjanst@koksprodukter.se

NYHETSBREV

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och erhåll senaste nytt  med massor av fantastiska erbjudanden.

KORT OM KÖKSPRODUKTER

Köksprodukter - Vi har det senaste och mesta inom kök, inredning och design.

Det dukade bordet som glas, porslin och bestick. Köket som köksredskap, köksmaskiner och husgeråd. Vardagsrummet som heminredning och designprodukter. Vår försäljning sker genom vår internetbutik.

Copyright © 2013 TPB Presenten AB / Köksprodukter.se